راهنمای کامل کتاب خوانی، شامل معرفی سایتهای کتاب صوتی و معرفی چند فروشگاه کتاب
کتاب خواندن، فیلم دیدن و گوش کردن به موسیقی، رفتن به تئاتر و سینما و کنسرت و… همه و همه از جمله تفریحات لازم زندگی به حساب میآیند که اغلب به رشد فردی و شخصیتی کمک فراوانی میکند.
اما برخی از افراد در کشور ما، کتاب خوانی را مختص افراد منزوی و یا فقط افراد پیر میدانند، در حالی که چنین طرز تفکری اصلا درست و صحیح نمیباشد.
آیا واقعا تمامی افراد دنیا در کشورهای پیشرفته و صنعتی که از انواع تفریحات و سرگرمیها به فراوانی برخوردار هستند، چرا با آن همه تفریح و آن همه مشغله باز هم بیشتر از ما کتاب میخوانند؟ آیا آنها همه پیر یا منزوی هستند؟
به راستی خیر، پس شاید و حتما کتاب خوانی فواید و لذت بسیاری برای آنها داشته است که باز هم کتاب میخوانند. اما این لذتها و فواید کتاب خوانی چیست که بسیاری از مردم ایران با وجود آن به آن راغب نبودهاند؟
چرا از کتابها دلسرد شدیم؟
به نظر من یک دلیل عمده چنین طرز تفکری به برخورد مردم با کتابهای تکراری و نه چندان جذاب برمی گشته است، که در سالهای گذشته افراد با آنها رو به رو شده و به با واسطه آنها با کتاب آشنا می شدند. که طبعا به دلیل محتوای بی کیفیت آن کتابها از کتاب خوانی دلسرد میشدند.
اما امروزه با دسترسی فراوان همه ما به اینترنت و همچنین بودن بسیاری از کتاب فروشیهای معتبر و با کیفیت، با وجود همه محدودیتها که همه ما میدانیم، تعداد کتابهای عالی که شما را به کتاب خوانی مشتاق میکنند بسیار گسترش پیدا کرده است. که با خواندن آن کتابها به کتاب خوانی مشتاق شده و از آن لذت خواهید برد.
اما چرا کتاب؟
چرا باید کتاب بخوانیم؟
من خودم از کلمه باید و اجبار شدیدا فراری هستم و به نظرم هیچ کسی حق اجبار کسی را حتی به خوبیها ندارد. پس به جای استفاده از عنوان ( چرا باید کتاب بخوانیم؟ ) عنوان چند فایده کتاب خوانی را انتخاب میکنم.
چند فایده کتاب خوانی:
- کمک به ایده پردازی خلاقانه
- ارتقای مهارتهای ارتباطی و کلامی
- گاها باعث کاهش استرس میشود
- گسترش و افزایش تعداد واژههای شناختی
- فعال کردن هر چه بیشتر مغز و ذهن
- گاها باعث بالا بردن اعتماد به نفس میشود
- لذت و سرگرمی
- یادگیری
- آشنایی با تفکرات و سبک زندگیهای متفاوت
- و…
این ها تنها چندین مورد از خوبیهای کتاب خوانی است و تا کتاب درست و خوب نخوانیم متوجه خوبیها و فواید آن نخواهیم شد.
راستی اگر کتاب خوان هستید، برای شما چه فایدههایی داشته است؟ لطفا تجربیات خود را با ما در قسمت نظرات سایت در میان بگذارید.
راستش یکی از دلایلی که باعث میشود افراد کتاب نخوانند به این بر میگردد که گمان میکنند با دیدن فیلم و سریال به همه کتاب ها دسترسی پیدا کرده و تمامی کتابها به فیلم تبدیل میشوند.
اما در واقع چنین نیست. نه فیلم جای کتاب را خواهد گرفت و نه کتابها جای فیلم و سریال را پر خواهند کرد. در واقع هر دوی آن ها لازمه زندگی امروزی و دو مقوله جدا هستند.
چه طور و از کجا کتاب بخریم و بخوانیم؟
این که شما به کدام سبک از کتاب خوانی علاقهمند باشید موضوعی است شخصی، در واقع هر کدام از ما با توجه به روحیات، زمان و تایم خالی و اضافه خود، شیوه و سبک زندگی و با توجه به علایق، یک سبک از کتاب خوانی را بیشتر خواهیم پسندید. سبکهایی مثل خواندن کتابهای الکترونیکی، گوش کردن به کتابهای صوتی، ورق زدن و لمس کتابهای کاغذی و دیگر موارد.
به شخصه خود من زمانی که سن کمتری داشتم، با آمدن وسایل الکترونیکی و گجتهای هوشمند، به خواندن کتابهای الکترونیکی علاقهمند شدم اما رفته رفته حالت کلاسیک کتابها من را به سوی خودشان جذب کرده و ترجیح میدهم کتابهای کاغذی را لمس و آنها را بخوانم.
در ادامه برای هر سلیقه، منابع خوب کتاب خوانی را معرفی میکنم:
بهترین سایتهای خرید، گوش کردن و دانلود کتابهای صوتی:
- Fidibo
- Shenoto
- Ketabrah
- taaghche
معرفی چند سایت خرید و دانلود آنلاین کتاب الکترونیکی:
- Ketabrah
- taaghche
- apple store
- amazon
معرفی چند فروشگاه خرید کتابهای کاغذی ( به صورت آنلاین و حضوری )
- نشر آموت
- بوکلند
- شهر کتاب
- 30book
- Jeihoon
- Adinehbook
معرفی پادکستهایی درباره کتاب
- Shenoto
- Bpluspodcast
- استرینگ بوکس
- naavar
اگر که موافق باشید از این به بعد در مجله مگ مد لایف، برخی از بهترین کتابها را برای سلایق مختلف را به طور خلاصه و خودمانی بررسی و معرفی خواهیم کرد تا با هم کتابهای بیشتر و بهتری بخوانیم.
جمع بندی:
به نظر من اینکه کتاب بخوانیم یا نه، موضوعی است شخصی و کسی را به خاطر کتاب خوانی و یا نخواندن کتاب نباید قضاوت کرد.
پس هدف من در این مقاله نکوهش کتاب نخواندن و یا تشویق سر سرانه به کتاب خوانی نبود و نیست. امیدوارم اگر به کتابها علاقهمند هستید، به بهترین آنها دسترسی داشته و از خواندن آن لذت ببرید.
همچنین در این صفحه میتوانید کتاب های پیشنهادی ما را مورد بررسی خود قرار دهید.
به قلم پوریا نجفی شیوا