اگر طراح لباس هستید و یا علاقه مند هستید تا طراحی لباس را به امید اینکه روزی برند و کسب و کار خود را در این زمینه داشته باشید، باید بدانید که بازار فعلی ایران برای یک طراح لباس چه چالشها و پیچ و خمهایی ممکن است داشته باشد.
تا با دانستن آنها ورود هوشمندانه تری را به اسن حرفه داشته باشید.
در این مقاله از مجله تخصصی مد و فشن مگ مد لایف، میخواهیم بررسی کنیم که در شرایط کنونی ایران، 5 چالش اصلی و اساسی که ممکن است فرد طراح لباس با آنها رو به رو شود چیست؟
پس برای آگاهی از این موضوع با ما همراه باشید.
5 چالش یک طراح لباس
- قیمت بالای پارچه
- هزینه دوخت و خیاطی
- امکان معرفی محدود در شبکه های اجتماعی
- گران تر شدن ابزار و وسایل طراحی لباس
- بازار محدودتر جهت استخدام طراح لباس
قیمت بالای پارچه، یکی از موانع راه اندازی مزون:
اگر مایل باشید تا برند و مزون خود را به عنوان یک طراح لباس داشته باشید، باید از قیمت پارچه ها پیش از راه اندازی کسب و کار خود به درستی اطلاع داشته باشید.
در واقع چند سالی میشود که با رشد قیمت پارچه های با کیفیت، استفاده از آنها به خصوص در متراژ محدود، سخت تر شده است.
در واقع اگر بخواهید بهترین پارچه را برای لباس خود انتخاب کنید و به خصوص آن که سری دوزی ننید و در تعداد محدود تر لباس تولید کنید، قطعا قیمت پارچه از لباس های آماده موجود در بازار ممکن است بالاتر برود.
حتی در سری دوزی لباسها که در تیراژ بالا لباس ها را تولید میکنند، امروزه تهیه پارچه یکی از معضلات این حرفه به حساب میآید.
هزینه دوخت و خیاطی
به طبع رشد قیمت در همه چیز، هزینه خیاطی ها و دوخت لباس نیز رشد فزاینده ای داشته است. حال اگر صرفا طراحی لباس را خودتان انجام دهید و قصد داشته باشید دوخت آن را برون سپاری کنید، هزینه خیاطی نیز به مبلغ تمام شده لباس اضافه خواهد شد.
که این مورد نیز قیمت لباس تمام شده را بالاتر و غیر معقول خواهد کرد.
البته میتوانید یک سالن تولید مجهز برای خودتان تهیه کنید که این مورد نیز نیازمند سرمایه گذاری زیاد خواهد بود و صرفا با داشتن بازار مطمئن، عقلانی خواهد بود. که در این صورت نیز باید هزینه سالن و کسانی که آن جا کار خواهند کرد را نیز در نظر بگیرید.
امکان تبلیغ و معرفی مزون و برند محدودتر از قبل شده است:
تا چندی پیش نیز هزینه تبلیغات معمولا جز هزینه های بالایی بود که یک برند و مزون تازه تاسیس بایستی آن را در ابتدای فعالیت خود در نظر می گرفت تا رفته رفته مشتریان خود را پیدا کند.
البته روشهایی هم وجود داشت که بدون تبلیغات میتوانستید رشد قابل توجهی را در مزون خود تجربه کنید.
اکنون و در این زمان به دلیل وضعیت اینترنت این مورد سخت تر شده است. در واقع به دلیل محدودتر شدن اینترنت، امکان معرفی برند خود را در شبکه های اجتماعی از دست داده اید.
البته روشهای تبلیغات جایگزین متعددی وجود دارند اما باید توجه داشت که برای یک طراح لباس و مزون تازه تاسیس به مراتب این مورد سخت تر و پیچیده تر از قبل شده است.
البته شما میتوانید مزون خود را در مجله مد و فشن مگ مد لایف به دیگران معرفی کنید. برای اطلاع از این مورد لطفا بر روی لینک داده شده کلیک کنید.
گران تر شدن ابزار و وسایل طراحی لباس:
در یک مقاله از مجله خود به معرفی ابزار و وسایلی که یک طراح لباس به آن ها نیاز دارد پرداخته ایم، حال پس از چند سال از آن مقاله هزینههای ابزار و وسایل مورد نیاز یک طراح لباس باز هم گران تر شده است. که بایستی پیش از ورود به این زمینه و حرفه کاری از آن اطلاع داشته باشید.
در واقع به دلیل اینکه بیشتر ابزار مورد نیاز یک طراح لباس خارجی هستند و ساخت ایران آن وجود ندارد، طبعا با رشد قیمت ارز نیز این وسایل گران تر شده اند.
بازار محدودتر برای استخدام طراح لباس:
اگر هدف شما از طراح لباس شدن استخدام در برند فرد دیگری باشد، باید بدانید که این مورد نیز به دلیل تعطیلی و یا کاهش فعالیت مرونهای لباس دچار افت شده است و بازار محدودتری برای استخدام یک طراح لباس در شرایط فعلی ایران وجود دارد.
البته امیدواریم که با رشد برندها و مزون های لباس، شاهد روزهای خوبی برای عزیزان طراح لباس باشیم.
جمع بندی:
در این مقاله صرفا به 5 مورد از چالش های یک طراح لباس در بازار فعلی کشور پرداختیم که البته چالشهای گوناگون بیشتری نیز وجود دارند.
اگر یک طراح لباس هستید خوشحال میشویم تا شما نیز تجربه کاری خود را در این حرفه و چالشهای خودتان را با ما و همراهان ما در میان بگذارید.
به امید رونق پر خیر و برکت برای همه مشاغل ایران و به خصوص طراحان لباس در آینده ای نزدیک.
به قلم پوریا نجغی شیوا
یکی دیگه از چالش های طراح لباس میتونه خرید یا اجاره مغازه هم باشه . البته برای همه مشاغل
دقیقا
طراحی لباس ولی شغل جالبیه
بله دقیقا