چندی پیش در بخش مد و فشن مجله مگ مد لایف به معرفی و شناخت چندین پارچه پرکاربرد پرداختیم و سعی کردیم اطلاعات کاربردی و جالبی را درخصوص آن پارچه ها ارائه دهیم.
در این مقاله نیز به معرفی چندین نوع دیگر از انواع بسیار متنوع پارچه خواهیم پرداخت که با تهیه آنها میتوانید لباسهایی متنوع برای خود دوخته و از آز آن ها استفاده نمایید.
پس حتما توصیه میکنیم که اگر هنوز بخش اول معرفی پارچه را نخواندهاید، به مقاله زیر مراجعه کرده و از پارچه های آن مقاله نیز آگاهی لازم را به دست آورید.
پس برای آشنایی با بخش دوم این سری مقالات با ما در مگ مد لایف همراه باشید.
پارچه های بررسی شده در بخش دوم معرفی پارچه مجله مگ مد لایف:
- پارچه چرم
- پارچه تافته
- پارچه گیپور
- پارچه وال
معرفی و بررسی انواع پارچه چرم:
در بازار حال حاضر پارچه از چرم در کاربردهای بسیار گستردهای از تولید پوشاک و اکسسوریها استفاده میشود و تولید کنندگان لباس، طراحان و خیاطان لباس در طرحهای خود به درستی و زیبایی از این پارچه کاربردی و جذاب استفاده میکنند و محصولات بسیار متنوعی را به بازار عرضه میکنند. اما شناخت صحیح این پارچه به خرید مطمئنتر چه در مورد قیمت پارچه و چه از نظر کیفیت کمک فراوانی خواهد کرد.
البته بایستی توجه داشت که از این نوع جنس پارچه صرفا در تهیه لباس استفاده نمیکنند و کاربرد آن موارد بسیار متنوعی از جمله تولید کیف و … را نیز شامل میشود.
انواع چرم:
پارچه چرم از جمله جنس پارچههایی است که با پیشرفت علم و گسترش فناوری در دو نوع طبیعی و مصنوعی در دسترس همگان قرار گرفته است، هر کدام از این دو نوع چرم خواص و مشخصات خاص خود را دارا میباشند.
پارچه چرم طبیعی
پارچه چرم مصنوعی
چرم طبیعی و چرم مصنوعی علاوه بر ویژگیها و شباهتهای مشابه به هم در برخی موارد تفاوتهایی نیز دارند که هر کدام را در بعضی موارد نسبت به دیگری برتر قرار داده است و پیش از خرید پارچه بهتر است که بنا به کاربرد مد نظر خود از چرم، مزیتهای هر کدام را بررسی و سپس اقدام به خریداری پارچه فرمایید.
ویژگی های پارچه چرم مصنوعی
قیمت ارزانتر نسبت به چرم طبیعی
نگهداری راحتتر
کشته نشدن حیوانات به خاطر استفاده از پوست آنها و به دست آوردن چرم
ویژگیهای پارچه چرم طبیعی
عموما طول عمر بالاتری دارند
منافذ طبیعی و در نهایت تنفس پذیری پارچه
شکل طبیعیتر چرم
شیوههای تشخیص چرم مصنوعی از طبیعی
برای تشخیص هر کدام از این دو نوع چرم از یکدیگر روشهای متفاوتی وجود دارد که در ادامه به بررسی هر کدام میپردازیم
هر کدام از این دو نوع محصول بویی متفاوت از هم ساطع میکنند در واقع چرم مصنوعی بویی شبیه به پلاستیک و چرم طبیعی بویی همانند خاک دارند. توجه به ویژگیهای ظاهری نیز به شناخت بهتر این دو از هم کمک فراوانی خواهد کرد به طوری که معمولا پارچه چرم طبیعی دارای ظاهر غیر منظم در برخی از قسمتهای خود میباشد اما چرم مصنوعی در تمام ابعاد خود از جمله لبههای پارچه کاملا منظم و منسجم ایجاد شده است. به طور کلی توجه به موارد زیر تفاوتهای هر کدام از این دو محصول را مشخص خواهد کرد
پس برای تشخیص چرم طبیعی به موارد زیر دقت فرمایید:
- بوی متفاوت چرم مصنوعی از طبیعی
- ضخامت متفاوت چرم مصنوعی و طبیعی
- تست آتش: چرم مصنوعی در برابر آتش خیلی زود جمع و جور میشود
- پرسش از فروشندگان
- مشاهده برچسب پشت پارچه و لباس
- توجه به لبه پارچه: پارچه طبیعی لبهای غیر صاف دارد و پارچه مصنوعی لبهای صاف
- بررسی حالت و روزنه رویی پارچه: چرمهای مصنوعی معمولا طرحی منظم دارند اما چرمهای طبیعی نامنظمیهای ظاهری خاص خود را بر روی محصول دارا میباشد.
انواع کاربرد پارچه چرم
تنوع گستردهای از محصولات چرمی در دسترس همگان وجود دارد و این به خاطر ویژگیهای این مدل پارچه است که طیف وسیعی از محصولات را شامل شده و شکل میدهد که معمولا در بین همگان نیز محبوبیت فراوانی دارد، از جمله از محصولاتی که با چرم تهیه میشود میتوان به:
مانتو، پالتو پاییزه و زمستانه
انواع کفش و بوت
کیفهای روزمره و مجلسی
انواع اکسسوریهای زنانه و مردانه
دستکش
مبل
انواع لباس چرمی
و…
اشاره داشت البته بایستی توجه داشت که کاربرد آن صنایع مختلف دیگری را هم تحت پوشش خود قرار می دهد.
روش نگهداری و شستشوی پارچه چرم
برای نگهداری از پارچه چرم مواردی ذکر شده است که دانستن آنها به طول عمر و حفظ کیفیت آن کمک قابل توجهی میکند که وبه عنوان مثال میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
استفاده از واکسهای مخصوص پارچه چرم
دور نگاه داشتن چرم از رطوبت زیاد و به خصوص در زمانی که از آن استفاده نمی شود
آویزان کردن درست و اصولی پارچه و لباس چرم به گونهای که فرم لباس تغییر پیدا نکند
اسپری نکردن عطر و ادکلن روی چرم
جهت پاک کردن چربی از روی پارچه چرم لطفا با شامپوی خیلی ملایم همانند شامپوی بچه و یک عدد اسفنج اقدام به پاک سازی شود و سپس فورا لباس را خشک کنید
دور کردن اشیای تیز و برنده از لباس چرمی
اتو کردن پارچه چرم دقت بسیاری را میطلبد از این رو سپردن آن به خشکشسوییها منطقی به نظر میرسد اما اگر تصمیم گرفتید که خود عمل اتو کشی را انجام دهید لطفا پارچه نازکی را روی لباس چرمی خود انداخته و سپس آن را با حرارت کم اتو کنید.
روش دوخت پارچه چرم
رعایت برخی از نکات به دوخت و دوز راحتتر و اصولیتر هر پارچه کمک فراوانی خواهد کرد از این رو در این بخش به یادآوری چند نکته جهت خیاطی بهتر خواهیم پرداخت
برش و خیاطی برخی از پارچهها اندکی متفاوت است و دانستن اصول خیاطی هر پارچه به حفظ کیفیت خیاطی کمک فراوانی خواهد کرد
در خصوص این پارچه به دقت فراوانی نیاز خواهید داشت به طوری که در زمان خیاطی هیچ گونه جای سوزن اضافی در لباس ایجاد نشود
نخهایی که در دوخت پارچه چرم استفاده میشود باید اندکی مقاومتر باشند
پاشیدن پودر بچه بر روی کار جهت حرکت دادن مناسبتر پارچه در مرحله خیاطی ایده مناسبی است
بررسی پارچه تافته:
تافته، یکی از پارچههای شناخته شده است. در تولید این پارچه، نخهای چند فیلامنتی خام به یکدیگر بافته میشوند، سطح این پارچه براق بوده و بافتی راه راه در جهت بیراه پارچه وجود دارد همچنین یکی از ویژگیهای عمومی دیگر آن صدای خش خش در حین حرکت دادن پارچه است.
تافته کلمه ای است پارسی و در لغتنامه دهخدا به معنی تابیده، روشن و پرتو آفتاب و ماه و ستارگان و چراغ و آتش از آن نام برده شده است که از زمانهای دور از تافتاه های ابریشمی ایرانی، برای لباسهای تجملی زنها و خانمها استفاده میشده است.
از ویژگیهای ظاهری پارچه تافته میتوان به تغییر درخشش و روشنایی پارچه در جهت نور اشاره داشت، به طوریکه هر چه زاویه پارچه به سمت نور تغیر کند ،نخ های روشن تر ، نور را متفاوت نشان و انعکاس می دهند .
همان طور که اشاره شد در تولید این پارچه از نخ های چند فیلامنتی استفاده می شود اما اگر هدف استفاده در لباس های مجلسی باشد نخ های چند فیلامنتی روشن و براق و اگر هدف پارچه لباس های بیرونی و یا ورزش های زمستانی باشد از نخ های چند فیلامنتی مات و تیره تر استفاده می شود
پارچه اشاره شده برای همه فصول سال مناسب است و بسته به مشخصات اشاره شده در بالا برای مصارف مختلفی از جمله لباس های مجلسی و یا حتی لباس های مخصوص اسکی از آن استفاده می شود.
معرفی و بررسی پارچه گیپور:
گیپور یا دانتل؟
تقریبا بیشتر افراد تفاوت این دو نوع از پارچه را به دلیل شباهت های زیاد آنها با هم نمی تواتند تشخیص دهند
الیاف معمول پارچه گیپور پنبه و ابریشم است که به صورت گل های برجسته بدون زمینه توری یا هر پس زمینه ای دوخته می شوند.
گیپور پارچه فاخری است که با استفاده از آن می توان در طیف گسترده ای از انواع لباس ها شامل لباس های مجلسی مانتو و … در همه رده های سنی استفاده کرد
همان طور که گفته شد در این پارچه، فواصل بین گل ها و طرح های پارچه گیپور کاملا باز هستند و در پس زمینه آن پارچه دیگر و یا توری به کار گرفته نشده است. بنابراین این پارچه بسیار خنک بوده و رطوبت بدن را به راحتی از بدن جدا می کند . پارچه های گیپور در طرح ها و رنگ های بسیار زیبا و متفاوتی ارائه شده اند که از آن ها می توان در لباس های عروس و لباس شب به راحتی استفاده کرد.
الیاف معمول در تولید پارچه گیپور:
- ابریشم طبیعی و یا مصنوعی
- پنبه
- نخ
شیوه مراقبت از پارچه گیپور:
پارچه گیپور نیاز به اتو ندارد و برای شستشوی آن تنها کافی است به دمای آب دقت فرمایید به گونه ای که دمای آب بسار بالا نباشد
پارچه گیپور از آن دست پارچه هایی است که در کنار انواع پارچه ها به شکلی زیبا نشسته و می توان چند نوع پارچه را با هم تارکیب و طرحی خاص و زیبا را طراحی کرد.
انواع پارچه گیپور:
- گیپور مجلسی
- گیپور نگین دار
- گیپور کشی
- گیپور ساتن
- گیپور توری
- گیپور آستر دار
- و…
تفاوت پارچه گیپور و دانتل
برای تشخیص پارچه گیپور از دانتل معمولا به گل های برجسته آن و زمینه توری آن باید توجه کرد به طوری که معمولا گل ها و طرح های گیپور بر روی هیچ پارچه دیگری مانند تور کار نشده است و گل ها و برجستگی ها به صورت مجزا به یکدیگر وصل شده اند . در واقع پارچه دانتل در بیشتر مواقع زمینه ای از تور دارد که بر روی آن طرح های گل برجسته با اشکال مختلف کار شده است.
معرفی و بررسی پارچه وال
پارچه وال، نامی پارسی دارد و پارچه ای است نرم و لخت که با نخ های اسپان و نخ های پنبه ای یا پشمی بسیار تابیده تولید می شود.
فصل بهار و تابستان بهترین فصل برای انتخاب پارچه وال است چراکه این جنس از پارچه، بسیار خنک و نرم و در عین حال زیباست.
پارچه وال دو نوع طبیعی و غیر طبیعی دارد که در نوع طبیعی آن پنبه استفاده شده و در نوع مصنوعی از نخ پلی استر استفاده شده است.
یکی از مزیت های این پارچه گستره رنگ بسیار فراوان آن است به همین دلیل انواع مانتو شومیزهای خوشرنگ و زیبا با این پارچه تولید می شوند که رنگ های زیبای آن نشاط خوبی را به دیگران منتقل می کند و به خصوص برای روزهای گرم تابستانی که دنبال لباسی خنک و زیبا هستید این پارچه انتخاب فوق العاده ای است.
از پارچه وال برای دوخت انواع شال نیز می توان استفاده کرد ، همچنین به راحتی پلیسه خورده و می توان در طرح دلخواه خود از آن بهره برد .
ویژگی های پارچه وال:
- بسیار خنک
- زیبا و دارای تنوع رنگ بسیار
- نرم و لخت و سبک
- مناسب انواع مانتو شال شومیز و…
جمع بندی:
در این مقاله از سری مقالات معرفی پارچه مجله مگ مد لایف سعی کردیم 4 جنس مختلف از پارچه های تابستانی و زمستانی را معرفی و مورد بررسی خود قرار دهیم.
امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعات کاربردی را در این خصوص در اختیار شما گذاشته باشیم
ضمنا خوشحال خواهیم شد تا با نظرات خود ما را در ارائه مقالات بهتر راهنمایی کنید.
به قلم پوریا نجفی شیوا
لطفا درباره پارچه های دیگه هم بنویسید
حتما
ممنون از توجهتون