در تقویم فرهنگها و کشورهای مختلف، روزهای به خصوصی برای گرامیداشت زن ثبت شدهاند. به طور مثال در تقویم کشور ما ایران 5 اسفند روزی برای گرامیداشت زن و نیز عشق در نظر گرفته شده است. اما روزی که سازمان ملل و همه کشورهای جهان آن را به عنوان روز زن به رسمیت میشناسند، 8 مارس و یا به عبارتی 17 اسفند تقویم خورشیدی هر سال است.
ما در مجله مگ مد لایف ضمن تبریک این روز به بازدیدکندگان سایت خود و آرزوی بهترینها برای زنان ایران زمین، میخواهیم تاریخچه روز زن و چرایی ثبت این روز به عنوان نماد روز زن را مورد بررسی خود قرار دهیم.
پس برای آگاهی درباره این روز با ما همراه باشید.

تاریخچه روز جهانی زن:
روز جهانی زن در گذشته های دور به عنوان روز جهانی زنان کارگر شناخته میشده است چرا که در این روز جنبشی برای دفاع از حقوق زنان کارگر جهان در سالهای دور شکل گرفت. اما به مرور زمان این روز نمادی برای تمامی زنان جهان شد که بعد ها از آن به عنوان روز جهانی زن در تقویم سازمان ملل به ثبت رسانیده شد.
برای دانستن دقیق تاریخچه روز جهانی زن باید به سال 1857 برگردیم، جایی که در آمریکا و در کارخانه تولید کتان و نساجی جنبشی برای دفاع از حقوق کارگران زن شکل گرفت.
اما در سالهای بعد نیز این روز دوباره برای دفاع حقوق کارگران زن آن کارخانه گرامی داشته شد. اما در مراسمی که کارگران زن ترتیب داده بودند و دست به اعتصاب زده بودند، آتش سوزی عجیبی رخ داد و بسیاری از زنان در آن روز کشته شدند.
به مرور در کشورهای دیگر نیز برخی از فعالین حقوق زن این روز را به شکلهای مختلف گرامی داشته و فعالیت های ضد تبعیض خود را گسترش دادند.
اما به طور رسمی در سال 1909، روز 8 مارس به عنوان روز جهانی زن در آمریکا به رسمیت شناخته شد.
و پس از آن نیز دیگر کشورها و سازمان ملل نیز این روز را به رسمیت شناختند.

چیزی که گفتن آن اهمیت دارد آن است که زنان و مردان در کنار هم بایستی از حقوق کاملا برابر و عادلانه برخوردار باشند و در این راستا مبارزات بسیاری در سرتاسر جهان شکل گرفت تا زنان به حقوق خود نزدیک شوند. البته هنوز هم در بسیاری از نقاط جهان ظلم و تبعیق علیه زنان وجود دارد.
به امید آنکه زنان تمام جهان و به خصوص کشورمان ایران در فضای کاملا عادلانه و برابر هر روز زندگی سراسر خوشبختی و نشاط را تجربه و جشن بگیرند.
به قلم پوریا نجفی شیوا